2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Afganisztán: pokolgép robbant az indiai konzulátusnál

2013. augusztus 03. 17:09, utolsó frissítés: 17:09

Autóba rejtett pokolgép robbant szombat reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban az indiai konzulátus közelében. Afgán rendőrségi források szerint három öngyilkos merénylő a konzulátust akarta megtámadni Nangarhar tartomány székhelyén, amely közel van Pakisztánhoz.

Ahogy a konzulátus előtti rendőri ellenőrzőpont közelébe értek, ketten, akik robbanómellényt viseltek, kiugrottak a gépkocsiból. A rendőrök lőni kezdtek rájuk, mire a harmadik támadó működésbe hozta az autóban lévő robbanószerkezetet – mondta el Maszúm Hán Hásimi tartományi rendőrfőnök-helyettes.

Kilenc közelben tartózkodó ember meghalt, az áldozatok többsége gyerek. 23 civil és egy rendőr megsebesült. Életét vesztette a három merénylő is, de nem tudni, közülük hányat lőttek le a rendőrök, és hányat ölt meg a robbanás. A konzulátus minden indiai alkalmazottja biztonságban van – közölte Újdelhiben Szajjíd Akbaruddín indiai külügyi szóvivő.

India kabuli nagykövetségét 2008-ban és 2009-ben is érte robbantásos merénylet, összesen 75 halottal. 2010-ben az afgán fővárosban az indiaiak körében népszerű két vendégházat ért támadás, akkor hat indiai halt meg. Újdelhi a pakisztáni bázisú Laskar-e-Taiba iszlamista csoportot vádolta az akcióval. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS