2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Altengernagy esett a mexikói drogkartell áldozatául

2013. július 29. 10:15, utolsó frissítés: 10:15

Ismeretlen fegyveres orvtámadásában meghalt a mexikói haditengerészet egyik magas rangú parancsnoka, Carlos Miguel Salazar altengernagy.

A bűneset helyi idő szerint vasárnap történt a nyugat-mexikói Michoacan államban, ahol az utóbbi időben a drogbandák harca miatt erősen romlott a biztonsági helyzet - közölte a helyi média.

Salazar altengernagy és kísérete Mexikóvárosból tartott Jaliscóba. Egy, a fuvarozók által rendezett tüntetés miatt a katonai parancsnokot, a feleségét és az altengernagyot kísérő tisztet szállító gépkocsinak le kellett térnie az országútról egy mellékútra. Churintzio városánál ismeretlen fegyvereset tüzet nyitottak rá. A támadásban Salazar és a másik katonatiszt meghalt, az altengernagy felesége és sofőrje megsebesült.

Hírügynökségek szerint Salazar valószínűleg a legmagasabb rangú katonai parancsnok, akit megöltek Mexikóban azóta, hogy 2006-ban a kormány háborút hirdetett a drogkartellek ellen. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Michoacan államban a haditengerészet is bekapcsolódott a drogbandák elleni harcba, de nem olyan nagy létszámban, mint a szárazföldi erők vagy a rendőrség. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS