2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Homoszexuális propagandát" tiltó törvénytervezet Oroszországban

2013. május 29. 16:27, utolsó frissítés: 16:27

Bűnös dolognak tartja az azonos neműek házasságát Kirill orosz pátriárka, aki ezt Moszkvában jelentette ki, amikor Thorbjorn Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával beszélt.

"Ha az ember úgy dönt, hogy ilyen életmódot választ, joga van hozzá, de az egyház feladata az, hogy leszögezze: ez Isten színe előtt bűnös dolog" - mondta a Catholic World News hírportál és az Interfax orosz hírügynökség által idézett ortodox egyházfő a 47 tagállamot tömörítő szervezet norvég főtitkárának.

A pátriárka elmondta: örömmel fogadta a nagy tömegeket megmozgató tüntetések hírét az azonos neműek házassága ellen Franciaországban. Megállapította: az azonos neműek házassága "olyan bűn, amelyet az emberiség történetében először törvénnyel igazolnak".

Thorbjorn Jagland nemrég lezajlott moszkvai látogatásán azt kérte: az orosz törvényhozás alsóháza, a duma ne fogadja el a "homoszexuális propagandát" tiltó törvényt. "Nagyon fontos, hogy bármilyen újonnan elfogadandó törvény ne ássa alá a véleményszabadság alapjogát" - mondta.

A jogszabály - amelynek elfogadását a Kreml és az orosz ortodox egyház szorgalmazta - kimondja, hogy egész Oroszországban jogellenes "homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű propagandát" terjeszteni fiatalkorúak körében. A törvény alapján tilos lesz minden olyan nyilvános rendezvény, amelyen kiállnak a melegek jogai mellett. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS