2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Börtönben az állami hírügynökség vezetője Iránban

2013. január 08. 08:51, utolsó frissítés: 08:51

Új igazgatót nevezett ki az iráni kormány hétfőn az IRNA állami hírügynökség élére Ali Akbar Dzsavanfekr, Mahmúd Ahmadinezsád elnök egykori tanácsadója helyére.

Madzsid Omidi Sahraki kinevezéséről maga az IRNA számolt be, Muhammad Hoszeini kulturális és vallásügyi miniszter közleményét idézve. Omidi Sahraki korábban politikai és biztonsági ügyvivő volt Ahmadinezsád kabinetjében.

Az előző igazgató, aki az iráni médiakonszernt is vezette, szeptember óta féléves börtönbüntetését tölti, amelyre "az iszlám törvényekkel és erkölccsel ellentétes információk közlése" és Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási és politikai "vezetőjének megsértése" miatt ítélték.

Az ultrakonzervatívok tavaly erőteljes kampányt intéztek Ahmadinezsád és egyes közeli munkatársai ellen, akiket "elhajlással" és az iszlám köztársaság alapjainak kétségbe vonásával vádoltak meg.

Az IRNA-nak országszerte működnek irodái és öt kontinensen vannak tudósítói. Ahmadinezsád 2005-ös hatalomra kerülése óta Omidi Sahraki a hírügynökség ötödik igazgatója. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS