2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kritikával illette Benjámin Netanjahut a volt izraeli kormányfő

2012. december 04. 08:32, utolsó frissítés: 10:56

Élesen bírálta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök politikáját elődje, Ehud Olmert.A volt kormányfő New York-i, helyi idő szerint hétfő este elhangzott előadásában felrótta Netanjahunak, hogy kormányzása idején tapodtat sem haladt előre a palesztinokkal való békefolyamat. Olmert utalt arra, hogy a jelenlegi miniszterelnök csaknem négy éve van hatalmon, a palesztinokkal való kapcsolatok azonban holtponton maradtak.

Elismerően szólt viszont Mahmúd Abbász palesztin elnökről, kiemelve, hogy a Palesztin Hatóság vezetője hosszú idő óta kiáll a terrorizmus ellen. A volt izraeli kormányfő szerint Abbász megbízható partner a béketárgyalásokon. Olmert úgy vélte: Netanjahu az iráni kérdést arra használja fel, hogy elkerülje a palesztinokkal való foglalkozást.

A korábbi miniszterelnök elismerte ugyanakkor, hogy Izrael nem tűrhet semmifajta iráni nukleáris fenyegetést. E fenyegetés leküzdése érdekében hazájának együtt kell működnie az Egyesült Államokkal és Európával - jelentette ki.

Ehud Olmert nem közölte, hogy harcba száll-e Netanjahuval szemben a január 22-i parlamenti választásokon. Megfigyelők ugyanakkor előadásából arra következtettek, hogy az elhangzottak már kampányának részét jelentették. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS