2019. december 13. péntekLuca, Ottilia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szabadon engedik a Pussy Riot egyik tagját

2012. október 10. 15:46, utolsó frissítés: 15:46

Egy moszkvai bíróság szerdán úgy döntött, szabadon engedi a Pussy Riot punkzenekar három bebörtönzött tagja közül Yekaterina Samutsevich-et, ám a másik két tag kétéves börtönbüntetését megerősítette. A három nőt augusztusban ítélték el vallásellenes huliganizmus vádjával.

A bíróságon szerdán a három nő azzal érvelt, idei februári, Putyin-ellenes performanszuk egy moszkvai ortodox katedrálisban politikai tiltakozás volt, nem pedig a vallás elleni támadás, illetve amennyiben szándékuktól eltérően megsértették a hívőket, bocsánatot kérnek.

A moszkvai városi bíróság úgy döntött, Samutsevich büntetését felfüggeszti, mivel mielőtt csatlakozott volna koncertező társaihoz, a biztonsági őrök kidobták a katedrálisból.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, akinek távozását a Pussy Riot „punk-imában” követelte, korábban úgy kommentálta az ügyet, hogy a két év börtön kiróvása indokolt volt, mivel „megengedhetetlen, hogy morális alapjainkat, értékeinket bárki aláássa, hogy megpróbálja tönkretenni az országot”. (ap via news.yahoo.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS