2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarokat raboltak el Szíriában

2012. augusztus 15. 10:34, utolsó frissítés: 10:34

Szíriában elraboltak három magyar állampolgárt, aki közül ketten korábban rendőrtisztek voltak, harmadik társuk pedig civil – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hajdu János elmondta: hétfő este 11 óra után a szír főváros, Damaszkusz külvárosában fegyveresek megállítottak egy gépjárművet, és elraboltak hat embert, akik közül hárman helyiek, hárman pedig magyar állampolgárok. Utóbbiak közül ketten régebben rendőrtisztek voltak: egyikük két éve, társa pedig tizenkét éve vonult nyugállományba. Ők és a harmadik magyar kutyakiképzéssel foglalkozott Magyarországon.

Még vizsgálják, hogy Szíriában is ezt a tevékenységet végezték-e – tette hozzá.

A főigazgató elmondta, hogy a fegyveresek eddig semmilyen követelést nem fogalmaztak meg, a kapcsolatot sem vették fel sem a hozzátartozókkal, sem a TEK-kel, sem pedig Magyarország szíriai külképviseletével.

Megjegyezte, hogy a terrorelhárítók a Külügyminisztériummal együtt végzik munkájukat, az információkat jelenleg is elemzik, értékelik, és tájékoztatják a miniszterelnököt és a belügyminisztert.

A TEK erői folyamatosan jelen vannak a térségben, de "ez nem jelenti feltétlenül Szíriát" – fűzte hozzá. Emlékeztetett arra is, hogy jelenleg két, egymással párhuzamosan futó, szíriai emberrablási ügyben végez felderítést a TEK. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS