2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Koránba rejtett a pokolgépek Mekkában

2003. november 13. 12:23, utolsó frissítés: 12:31

Iszlám szélsőségesek a muzulmánok szent könyvébe, a Koránba rejtett pokolgépekkel akartak támadást végrehajtani, hogy meggyilkolják vagy megnyomorítsák a zarándokokat a szaúd-arábiai Mekkában. Az értesülést as-Sark al-Auszat című, londoni arab nyelvű lapra hivatkozva közölte szerdán a Reuters brit hírügynökség. Az újság szerint a robbanóeszközökre a rendőrség bukkant rá, amikor az elmúlt hetekben rajtaütött a szélsőségesek titkos fegyverraktárain Mekkában és Ríjádban, a fővárosban.

Pokolgépeket rejtettek olyan vizes palackokba is, mint amilyeneket a zarándokok visznek magukkal a szent helyekre. A merénylők azt is tervezték, hogy parókát és női ruhát öltenek. Szaúd-Arábiában az asszonyok bő, fekete színű köpönyegben járnak, amely a fejtetőtől a bokáig elrejti viselőjét. Némely nő még arcát is elfedi fátyollal. A sivatagi királyság az idén májusban Ríjádban végrehajtott, 35 halálos áldozattal járó hármas öngyilkos merényletet követően látott hozzá, hogy őrizetbe vegye az al-Kaida terrorszervezethez tartozó személyek őrizetbe vételéhez.

Azóta a rendőrség nagy számban talált húsvágó bárdot, kardot amit szakértők szerint a szélsőségesek arra akartak használni, hogy lemészárolják áldozataikat, hasonlóképpen ahhoz, ahogy azt az iszlám radikálisok Algériában teszik. Az as-Sark al-Auszat szerint a szélsőségesek jól felkészültek a gyilkosságokra, aminek végrehajtásához tévékamerákat is igénybe vettek volna, hogy ne fogják el őket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS