2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olaszország: ismét levélbombát kapott az adóhivatal

2011. december 16. 10:01, utolsó frissítés: 10:01

Ismét levélbomba érkezett az Equitalia olasz adóügynökség római hivatalába, melynek igazgatója hat nappal ezelőtt egy másik robbanószerrel teli borítéktól sérült meg.

A postai szolgálat egyik dolgozója címzett és feladó nélküli borítékra lett figyelmes, melyből szürke színű por szivárgott ki. Az azonnal a helyszínre siető tűzszerészek hatástalanították a levélbombát, a másodikat, mely az utóbbi egy hét alatt az olasz adóhivatal behajtással foglalkozó ügynökségének római székházába érkezett.

Sajtóértesülések szerint a boríték ez alkalommal nem tartalmazott röpiratot, a merényletet még senki sem vállalta magára. Az olasz rendőrségnek azonban nincsen kétsége, hogy a merénylet mögött a FAI rövidítéssel ismert anarchista szervezet áll.

A FAI aláírásával érkezett az a boríték, mely december 9-én robbant fel az Equitalia igazgatója, Marco Cuccagna kezében. Cuccagna jobb keze ujjain és szemén sérült meg.

Ezt megelőzően, december 8-án, levélbombát küldtek a németországi Deutsche Bank elnökének, Joseph Ackermannak is. A borítékot Milánóban adták fel.

December 12-én lövedéket tartalmazó boríték érkezett Gianni Alemanno római polgármesterhez és Paola Severino igazságügyi miniszterhez. Az elsőt a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet vállalta magára, a másik névtelen volt.

A FAI anarchistái 2003 óta ismertek, amikor Santa Claus akciónévvel levélbombát postáztak Romano Prodinak, az Európai Bizottság akkori elnökének és Jean Claude Trichet-nek, az Európai Központi Bank volt elnökének. Tavaly karácsonykor Chile, Svájc és Görörország római nagykövetségére érkezett levélbomba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS