2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olasz anarchisták levélbombát küldtek egy német bankárnak

2011. december 09. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Egy olasz anarchista csoport levélbombával próbált meg merényletet elkövetni Josef Ackermann, a legnagyobb német bank elnöke ellen – közölték csütörtökön a német hatóságok.

A Deutsche Bank vezetője ellen a Federazione Anarchica Informale (FAI) elnevezésű szélsőbaloldali terrorszervezet kísérelt meg merényletet a robbanóanyagot tartalmazó borítékban elrejtett levél szerint.

A küldeményt a Deutsche Bank elnökének irodájába, a társaság frankfurti székházába címezték. Az A5-ös méretű boríték szerdán érkezett meg, a küldeményeket ellenőrző biztonságiak gyanúsnak tartották, ezért riasztották a rendőrséget.

A hatóságok csütörtökön közölték, hogy a küldemény gyúlékony, robbanékony anyagot tartalmazott, így működőképes levélbombának minősül. Felnyitásra robbant volna és komoly sérüléseket okozhatott volna.

A FAI korábban már több merényletet vállalt, a terrorcselekmények célpontja európai, mindenekelőtt olaszországi állami intézmény volt. A nyomozó hatóságok szerint egy 2003-ban, az ugyancsak frankfurti székhelyű Európai Központi Bank (EKB) ellen levélbombával elkövetett merényletkísérletért is a FAI vállalta a felelősséget. A nyomozás akkor nem vezetett eredményre. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS