2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Börtönre ítélték Stohl Andrást

2011. szeptember 07. 09:55, utolsó frissítés: 09:55

Jogerősen tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl Andrást kedden a Pest Megyei Bíróság; az ittas vezetés miatt elítélt vádlott feltételes szabadlábra csak a büntetés felének letöltése után helyezhető.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították. Stohl András nemcsak alkoholt, hanem kokaint is fogyasztotta baleset előtt.

A Budakörnyéki Bíróság 2011. március 31-én a színészt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és a védelem fellebbezett.

A keddi tárgyaláson az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Ruttner György ügyvéd pedig – aki védőbeszédében hosszasan sorolta azokat a lépéseket, amelyekkel a színész igyekezett az általa okozott károkat enyhíteni – felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte.

A másodfokú bíróság főbüntetésként Stohl Andrást tíz hónap börtönre ítélte, kimondva azt, hogy a büntetés felének letöltése után bocsátható csak feltételesen szabadlábra. Az elsőfokú ítélettel ellentétben a közügyektől nem tiltották el a vádlottat, helybenhagyták ugyanakkor a járművezetéstől eltiltását öt évre. A színésznek több mint 579 ezer forint bűnügyi költséget kell az államnak megtérítenie. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS