2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hogyan öljünk amerikaiakat vacsoraidőben? Al-Kaida-tanácsok kezdőknek

2010. október 12. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

Az Egyesült Államok elleni terrortámadásokra, amerikai állampolgárok, köztük kormánytisztviselők megsemmisítésére ad tanácsokat a jemeni al-Kaida immár második, angol nyelvű magazinjában.

Az Inspire című internetes újság második száma a napokban jelent meg, és arról az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai központ számolt be. Az újság 74 oldalas, és mindenekelőtt arra vonatkozóan ad tanácsokat a majdani terroristáknak, hogy miként intézzenek támadásokat az Egyesült Államok ellen, illetve miként tegyenek el láb alól amerikai állampolgárokat, köztük kormánytisztviselőket, például – mint fogalmaz – egy zsúfolt washingtoni étteremben, vacsoraidőben.

Az újságban két cikket is jegyzett egy korábban az Egyesült Államokban élt arab egyházi személyiség, akinek fejére az amerikai hatóságok vérdíjat tűztek ki egy állítólagos repülőgép-robbantási merényletkísérletben való részvétele miatt. Egy másik amerikai szerző pedig arról számolt be, hogy miként vált észak-karolinai online-dzsihadistából "teljes foglalkozású" jemeni terroristává. "Büszke vagyok arra, hogy az Egyesült Államok árulója lettem" – hangoztatta már írásának címében a terrorista szerző. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS