2019. április 20. szombatTivadar
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Képviselőjelölteket és választási megfigyelőket raboltak el Afganisztánban

2010. szeptember 17. 17:13, utolsó frissítés: 17:13

Összesen 19 embert, köztük egy képviselőjelöltet és egy másik jelölt tíz munkatársát, valamint a választásokat szervező és megfigyelő testület nyolc tagját rabolták el tálibok péntek hajnalban - közölték az afgán hatóságok.

Afganisztánban most szombaton lesznek a parlamenti választások, amelyeken 2447 jelölt fog megküzdeni a 249 képviselői helyért. A tálibok a héten bejelentették, hogy mindent - beleértve jelöltek meggyilkolását is - megtesznek a választások megzavarásáért, és bojkottra szólították fel a lakosságot.

Az elrabolt emberek közül 18-at az északnyugati Bádgesz tartományban fogtak el, egy tálibok által ellenőrzött körzetben. Ezzel egy időben az ország másik felén, Kabultól keletre elraboltak egy képviselőt, ezt a tálibok egyik szóvivője, Zabihulla Mudzsahid is megerősítette.

"Minden utat, amely a választási irodák felé vezet, meg fogunk támadni, a biztonsági erők és a választási bizottság munkatársai kiemelt célpontjaink lesznek" - mondta nyilatkozatában a szóvivő. A választási kampányt már eddig is erőszak és a képviselők megfélemlítése kísérte, legkevesebb hármat közülük megöltek, és számos támadást hajtottak végre híveik ellen az elmúlt hetekben. (mti/afp/ITAR-TASZSZ)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS