2020. április 1. szerdaHugó
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túszejtés a Discovery Channel épületében

2010. szeptember 02. 09:47, utolsó frissítés: 09:47

Lelőtték szerda délután azt a fegyveres túszejtőt, aki három foglyot ejtett a Discovery Channel központjában, Washington egyik elővárosában, Silver Springben. A túszok sértetlenül menekültek meg, a túszejtő életét vesztette. Az épületből a rendőrség tájékoztatása szerint robbanás hallatszott.

A fegyveressel több órán át telefonon tárgyaltak a megadásról. A rohamrendőrök akkor léptek akcióba, amikor az épület zártláncú biztonsági videohálózatának képén azt látták, hogy a férfi ráfogja pisztolyát az egyik túszra.

A túszejtő egy James C. Lee nevű férfi volt, aki a testére bádogtartályokat erősített. Hivatalos források korábban nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy ezek robbanószerkezetek voltak. A rendőrök vizsgálat alá vették a dobozokat.

A The Gazzette, a Silver Spinget is magában foglaló Montgomery megyében kiadott újság szerint a férfit 2008-ban ugyanezen a helyen már őrizetbe vették. Akkor több ezer dollárnyi készpénzt szórt szét az épület előtt.

A férfi két évvel ezelőtt azért tiltakozott, mert megítélése szerint csatorna célja a profitszerzés és nem a Föld megmentése. A kaliforniai San Diegóból érkezett Lee a bírósági tárgyaláson kijelentette: azután kezdett el a bolygó megmentéséért tüntetni, hogy elvesztette az állását. Mint mondta, cselekedeteiben Daniel Quinn környezetvédő író regénye, az Ishmael és a volt amerikai alelnök, Al Gore által jegyzett dokumentumfilm, a Kellemetlen igazság ihlette. A CNN szerint Lee a weboldalára feltöltött közleményében "szennynek" nevezte az emberiséget.

A Discovery Channel alkalmazottjai szerint az tévéállomás a közelmúltban több fenyegető hívást kapott a Whale Wars (Bálnaháború) című műsora miatt, amely bemutatja ahogy környezetvédők bálnavadász hajókat támadnak meg. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS