2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Többmillió eurós vagyont koboztak el egy nápolyi maffiaklántól

2010. január 15. 15:51, utolsó frissítés: 15:51

Összesen több mint 3 millió euró értékű vagyont, egyebek közt több termőföldet kobzott el az olasz maffiaellenes igazgatóság (DIA) a nápolyi camorra maffiaszervezet egyik klánjától - jelentette be az igazgatóság csütörtökön.

A Ruocco-Somma családi klántól elkobzott javak között van egy épülő üzem, két mogyoróültetvény (több ezer bokorral) Piazzola di Nolában és egy másik mezőgazdasági földterület Latina tartományban. A DIA szerint e vagyontárgyak zárolása lehetővé teszi a camorra-klán által létrehozott gazdasági rendszer felszámolását.

Az említett földek révén a Ruocco-Somma klán "törvénytelen tevékenységekkel, így zsarolással és uzsorával szerzett jelentős pénzösszegeket" moshatott tisztára. A vagyonelkobzás módszerét a hatóságok igen hatékony eszköznek tekintik a szervezett bűnözés elleni harcban.

Paolo Bonaiuti kormányszóvivő még tavaly december elején közölte, hogy Silvio Berlusconi jobbközép kormánya - amióta 2008 áprilisában ismét hatalomra került - "naponta tízmillió euró értékű maffiavagyont kobzott el, összesen 5,6 milliárd euró értékben". (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS