2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nőtt Berlusconi népszerűsége, mióta leütötték

2009. december 21. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Ötven százalék fölé kúszott az olasz miniszterelnök népszerűsége, mivel az ellene intézett támadás az együttérzés hullámát váltotta ki még a baloldali szavazók körében is. A Corriere della Sera című napilapban vasárnap közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint Silvio Berlusconi népszerűsége 55,9 százalékra emelkedett a november közepén mért 48,6 százalékról.

Egy héttel ezelőtt, december 13-án Milánóban támadta meg Berlusconit egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi. Bár az elkövetőnek nincs köze semmilyen politikai mozgalomhoz, Berlusconi szövetségesei azt állítják, hogy az ellenzék által szított gyűlölet tehető felelőssé a támadásért. Maga Berlusconi vasárnap kijelentette, hogy az ellene hónapok óta folyó rágalomhadjárat befolyást gyakorolt támadójára.

A támadás után minden politikai erő együttérzését fejezte ki és párbeszédet sürgetett, de Olaszországot továbbra is erősen megosztja a miniszterelnök személye. A néhány napja készített felmérés során a megkérdezettek 20-25 százaléka dicsérte a támadót, mondván, hogy Berlusconi "veszélyt jelent az országra".

A 73 éves politikus, médiacézár idén sorozatos botrányokba keveredett. A politikus második felesége, Veronica Lario májusban beadta a válópert; júliusban Patrizia D'Addario call girl azt állította, hogy fizetség fejében vett részt egy összejövetelen a jobboldali olasz kormányfő római palotájában, s a politikussal töltötte az éjszakát. Az alkotmánybíróság október elején úgy döntött, hogy Silvio Berlusconi mentelmi joga nem terjed ki a korrupciós és csalási vádakra. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS