2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az amerikaiak többsége kételkedik Obama egészségügyi reformjában

2009. szeptember 16. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

Az amerikaiak többsége kételkedik Obama egészségügyi reformjában; minden öt megkérdezettből három nem hisz abban, hogy az elnök ki tudja terjeszteni az egészségbiztosítást szinte minden amerikaira - közölte kedden egy friss felmérés alapján a USA Today napilap.

A USA Today és a Gallup közös felmérése szerint a közvélemény 60 százaléka úgy véli: az Obama által szorgalmazott reformot, vagyis az egészségügyi biztosítás általánossá tételét nem lehet elérni anélkül, hogy ne emelnék meg a középosztály adóit vagy ne csökkenne az egészségügyi szolgáltatások színvonala.

A USA Today megállapította: Barack Obama elnök hétfő esti rendkívüli kongresszusi beszéde - a törvényhozás két házának összevont ülésén sürgette a reformot és a kétpárti összefogást - láthatóan nem villanyozta fel a közvéleményt.

Az elnök népszerűsége 54 százalékos, változatlan augusztushoz képest, a tevékenységét negatívan szemlélők aránya viszont minden korábbinál nagyobb értéket, 43 százalékot ért el. Az újság ennek fényében úgy értékelte: az Obama-kormánynak meredek emelkedőt kell megmásznia az elkövetkező hetekben, amikor megpróbálja majd elfogadtatni a szenátusban és a képviselőházban a reformjavaslatot, amelynek több fontos pontja még tisztázatlan.

A tervezett egészségügyi reformtörvény tartalmát illetően még nincs egyetértés arról, hogy miből fogja az állam finanszírozni a reformot, és az sem világos, a kormány kitart-e az állami biztosítós modell mellett. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS