2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szaporodó homofób támadások ellen tüntettek Rómában

2009. szeptember 03. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

Ezerfős tömeg tüntetett szerda este Róma egyik belvárosi utcájában, ahol előző nap megtámadtak egy melegbárt. Kedd este két nagy erejű petárdát robbantottak fel egy főként homoszexuálisok által látogatott szórakozóhely előtt. A robbanásokban egy ember könnyebben megsérült és anyagi károk keletkeztek. A homofób jellegű támadás elleni szerdai tüntetést a legnagyobb olasz melegszervezet, az Arcigay hívta össze.

Fabrizio Marrazzo, az Arcigay elnöke elmondta a szerdai tüntetésen: nem egyszerűen a biztonsági intézkedések erősítését akarják elérni, hanem változást szeretnének a jogszabályok szintjén is. Míg a faji vagy vallási diszkrimináció törvénybe ütköző Olaszországban, a szexuális orientáció miatti hátrányos megkülönböztetés nem – mondta Marrazzo.

Az Arcigay egy augusztus végi közleményében felhívta a figyelmet, hogy Olaszország-szerte egyre több homofób támadást hajtanak végre. A szervezet egyebek mellett annak a homoszexuális párnak az esetét emelte ki, akit egy csaknem harmincfős csoport vert meg Nápoly belvárosában augusztus 26-án. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS