2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olasz politikusokat is letartóztattak a hulladékmaffia ügyében

2009. június 03. 14:20, utolsó frissítés: 14:20

Tizenöt embert, köztük ismert politikusokat és maffiózókat vettek őrizetbe a dél-olaszországi Campania körzetben veszélyes hulladékkal folytatott illegális kereskedés miatt - jelentette szerdán az olasz média. Olasz szakértők szerint a camorra, az olasz szervezett alvilág nápolyi szárnya egész bűnözőbirodalmat irányít, amelyben az illegális hulladékkereskedés a legjövedelmezőbb üzletág.

"A veszélyes hulladékkal való kereskedés monopóliuma a camorráé. Az északolasz vállalatok harminc éve a camorrával összefonódott közvetítőkön keresztül szabadulnak meg mérgező szemetüktől. A hulladék Campaniában köt ki illegális lerakóhelyeken, és megmérgezi a földeket, ami a daganatos megbetegedések arányának megugrásához vezetett" - mondta nemrégiben Roberto Saviano író, aki Gomorra című sikerkönyvében több oldalt is szentelt ennek a témának.

A camorracsaládok elleni szerdai razziában további tizenegy személyt is elfogtak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert árultak Nápoly egyik elővárosában, Scampiában. A rendőrségi akcióban nagy mennyiségű drogot is lefoglaltak. (mti/apa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS