2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vízummentesen utazhatnak Törökországba a koszovóiak

2009. január 14. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

Törökország vízummentességet vezet be a napokban Koszovó állampolgárai számára - jelentette be a török külügyminiszter kedden a koszovói parlament ülésén tartott beszédében.

Ali Babacan hangsúlyozta, hogy Koszovó szuverenitását nem lehet kétségbe vonni. Közölte, hogy Törökország kész minden téren segíteni Koszovót, érdekelt a politikai, gazdasági és kulturális együttműködés kialakításában.

A török diplomácia vezetője kedden megbeszélést folytatott Fatmir Sejdiu koszovói elnökkel és Hashim Thaci kormányfővel is. A Sejdiuval tartott tárgyalás után kijelentette, hogy Törökország tovább lobbizik Koszovó függetlenségének elismeréséért az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) és más nemzetközi szervezeteknek a tagjai között.

Babacan szerint "nagyon rövid időn belül" növekedni fog a független Koszovót elismerő országok száma. "Az a benyomásom, hogy (a Koszovót még el nem ismerő országok) nem haboznak elismerni függetlenségét, de időre van szükségük" - mondta a török diplomácia vezetője, aki szerint sok ország "szíve mélyén el akarja ismerni Koszovót".

Babacan, aki népes üzletember-küldöttség élén hétfőn este érkezett kétnapos koszovói látogatásra (az elsőre Koszovó függetlenségének kihirdetése óta), történelminek minősítette a vizitet. A politikus szerdán ellátogat a NATO vezetésű koszovói nemzetközi békeerő (KFOR) török kontingenséhez, találkozik a koszovói török kisebbség képviselőivel, majd Bosznia-Hercegovinába utazik tovább. (mti/ITAR-TASZSZ/afp/apa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS