2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezek a legnépszerűbb, menekülthullámmal kapcsolatos összeesküvés-elméletek

S.I. 2015. augusztus 31. 12:40, utolsó frissítés: 12:41

Amerika, Törökország és Oroszország mellett még kinek állhat érdekében migrációs válságot elindítani?


Elég egy pillantást vetni a Facebook hírfolyamra, és jó eséllyel felbukkan néhány poszt, komment, amelyek a menekülthullámot kiváltó "igazi", és nem a mainstream, tömegeket manipuláló okokról rántják le a leplet. Egy olyan kérdéskörről van szó, amelyik kiált az összeesküvés-elméletek megfogalmazása után, hisz kellőképpen megosztja az embereket, rengeteg benne a muníció, és különben is olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá. Főként arra a kérdésre keresik és adnak válaszokat a vállalkozó kedvűek, hogy kiknek áll érdekében a menekültáradat finanszírozása, és az hogyan kapcsolódik össze a terrorizmushoz. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Az Egyesült Államok áll a jelenség mögött

Az illegális migrációt kutató szakemberek, de maguk a migránsok is arról számolnak be, hogy gyakran több ezer dolláros nagyságrendű összegek cserélnek gazdát a menekültek és az embercsempészek között, így teljesen legitim a kérdés: honnan van ennyi pénzük azoknak az embereknek, akiknek hazáját évek óta polgárháború sújtja, és az éves átlagjövedelem gyakran az ezer dollárt sem éri el?

Az első és legkézenfekvőbb válasz természetesen az, hogy a világcsendőr szerepét játszó Egyesült Államoknak áll érdekében serkenteni a folyamatot, az USA elindította modern háborúját Európa ellen. Az érvelés onnan indul, hogy az arab tavasznak nem politikai, hanem inkább vallási indíttatása volt, amelynek célja nem a nyugatiasodás, hanem Európa iszlamizációja. A folyamatot pedig az amerikai kormányzat és a mögötte álló pénzügyi oligarchia irányítja.


Az USA természetesen nem humanitárius okok miatt segíti elő a menekültek beszivárgását Európába, hanem azért, hogy egzisztenciális problémákat idézzen elő a kontinensen. Magyarán az Egyesült Államok többek között Líbia bombázásával mesterségesen megrendezett menekültkatasztrófát idézett elő. A szociális háború beszivárog a családokba, a munkahelyekre, a kultúrába és a műveltségbe, ami destabilizálja Európát, mint politikai, gazdasági és kulturális nagyhatalmat. Az újonnan kialakuló káosz pedig kapóra jön az új világrend oligarcháinak.


Az USA e mellett ügyesen rájátszott az iszlám világban lévő feszültségekre, továbbá számos titkos ügynököt küldött a közel-keleti válságövezetekbe, ahol azok humanitáriusnak álcázott fedőszervezeteket hoztak létre, sok millió dollárt osztottak ki a menekülni szándékozók körében. Hajókat is biztosít a menekültek számára, és mivel a sajtót is a markában tartja, a véleményvezérek Európa felé terelik a tömegeket. És az sem véletlen, hogy sok menekült az iPhone-ján mutatja otthon maradt szeretteit az újságíróknak, mert az amerikaiak adták a készülékeket nekik.

Az akció sikeres, hisz az EU teljesen összezavarodott, nincs egységes tagállami álláspont menekültügyben, a tagállamok egyéni megoldásokkal jönnek, mindeközben a dollár/euró árfolyam az előbbi javára látszik elmozdulni.

Törökország áll a jelenség mögött

Erdogan Törökországának egy célja van, visszaállítani az ország korábbi státuszát, az oszmán birodalmat. Irán is ugyanakkor nagyhatalmi státuszra tör, atomhatalommá akar válni, így a két ország felosztja Irakot és Szíriát, hisz Törökország korábban 500 évig uralta az iraki és szíriai szunnitákat, míg a síitákat is uralta már Irán. Az USA természetesen itt is képbe kerül, hisz az lenne a legjobb mindkét országnak, ha Irak és Szíria felosztása az USA segítségével történne meg, ellenkező esetben elveszítené a befolyását a térségben.

Így a török érdek azt diktálja, hogy felgyorsítsa a menekültáradatot, majd az EU-n belül anyagilag finanszírozzák a muszlim tömegek oktatását. Hisz Törökországnak jobb hosszútávon egy barátságosabb Európa, mivel a jelenlegi évek óta csak az EU-s csatlakozás mézesmadzagját húzogatja az orra előtt, továbbá Brüsszel folyamatosan az emberi jogok betartását kéri számon a török vezetéstől. Török területen kétmillió menekült él, akiknek alapellátása hatalmas összegeket emészt fel, nem beszélve a kurdokról, akikkel így sem bírnak. Így mi sem természetesebb, mint átpasszolni Európának a menekülteket, legyen nekik is mivel foglalkozniuk.

Izrael áll a jelenség mögött

Egy ilyen listáról természetesen a zsidók sem hiányozhatnak, hisz ahol összeesküvés van, ott kötelező nekik a szereplés. A cionista Izraelnek azért érné meg ösztönözni a menekültáradatot, mert kiürülne az arab szomszédság, főleg Szíria, ráadásul az európai szélsőjobboldalnak is más elfoglaltságot adnának, mint az antiszemitizmus. A harmadik érv pedig, hogy mivel az Egyesült Államokat is a zsidók irányítják, így Izrael készségesen együttműködik az USA-val Európa térdre kényszerítésében.

Oroszország áll a jelenség mögött

A Krím elfoglalása miatti gazdasági szankciók, a szénhidrogén világpiaci árának csökkenése miatt szorult helyzetbe került a Kreml. A megoldás kézenfekvő: anyagiakkal motiválni és segíteni a menekülteket, hogy minél nagyobb számban az EU felé vehessék az irányt. Ha ez megtörtént, jön az aduász: újabb menekülthullámot gerjesztenek, ezúttal Kelet-Ukrajnából.


Az Iszlám Állam áll a jelenség mögött

Több helyen is megjelent egy térkép, amelyiken az Iszlám Állam (IÁ) bemutatja az általa elképzelt Kalifátus határait, amelyek fél Európát is magukban foglalják. Az IÁ nem akar egyebet, mint leszámolni a zsidó-keresztény kultúrkörön alapuló Európával, ezért a kontinensre szabadítja a muzulmán vallású menekültek tömegét, hogy az azok nyomában kialakuló káoszban lerakják alapjait az immár iszlám alapokon nyugvó Európának.

Eurábia veszélye fenyeget

Az előbbihez kapcsolódó elmélet, csak éppen nem az IÁ közreműködését feltételezi. Azt állítja, hogy egyszerűen olyan sok menekült fog érkezni Európába, hogy néhány évtizeden belül már muszlim többségű lesz a kontinens. Kötelező lesz a burka viselete, bevezetik a saríát, és vége lesz a most ismert Európának. Hab a tortán, hogy ezt a folyamatot a progresszív, liberális elit karba tett kézzel nézi, mit több, bátorítja. Miközben ugyanis a keresztény értékek, a kereszténység teljes dekonstrukcióján ügyködnek, addig nem emelik fel a hangjukat a mecsetek számának riasztó szaporodása, és az iszlám térnyerése ellen. A végkifejlet nem lehet más, mint az, hogy a nem is olyan távoli jövőben Európát Eurábiának fogján hívni.

Ezek azok a konspirációs elméletek, amelyekkel a leggyakrabban találkozni lehet, az ínyenceknek pedig csak ajánlani tudjuk a különböző Facebook-csoportokat, fórumokat, honlapokat, ahol az illuminátusoktól kezdve a szabadkőműveseken át a gyíkemberekig mindenki gyanús.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS